stoppen met roken meisjes van vijftig
Overgang

Dromen over roken. Maar ik rook niet meer!

Dromen dat ik aan het roken ben. Was dat even heftig vannacht. Ik heb gedroomd dat ik het huis uitging om een pakje sigaretten te kopen. Mijn van opwinding trillende handen hadden moeite om het plastic van het pakje te krijgen. En dan die eerste sigaret weer! Nog voor ik hem opstak wist ik al: dit vind ik niet lekker. Maar toch gewoon doorroken, he?

dromen over roken als je gestopt bent

De teleurstelling over mijn eigen falen, voelde belachelijk reëel. De wetenschap dat ik 109 dagen gestopt ben en die zo aan de kant zet, was demotiverend. Ik ben lang genoeg gestopt om geen slaapproblemen meer te hebben. En er zijn nog maar heel weinig momenten dat ik het echt moeilijk heb. En dit gooide ik allemaal weg. Voor wat? Een sigaret die ik niet eens lekker vind!

FunFact: 1 op de drie ex-rokers droomt wel eens dat ze wel roken. Deze dromen veroorzaken negatieve gevoelens als schuld en paniek. (bron: Journal of Abnormal Psychology)

Wat was ik blij vanmorgen, toen ik wakker werd. Nu is het feit dat je wakker wordt altijd al reden voor een feestje; veel te veel mensen worden nooit meer wakker. Maar de wetenschap dat ik mezelf helemaal niet heb teleurgesteld, maar dat ik gewoon nog steeds 109 dagen rookvrij ben was toch wel reden voor een ronde dansje! Laat mij maar dromen over roken. Als ik maar gestopt ben zodra ik wakker ben![:en]Dromen dat je aan het roken bent. Was dat even heftig vannacht. Ik heb gedroomd dat ik het huis uitging om een pakje sigaretten te kopen. Mijn van opwinding trillende handen hadden moeite om het plastic van het pakje te krijgen. En dan die eerste sigaret weer! Nog voor ik hem opstak wist ik al: dit vind ik niet lekker. Maar toch gewoon doorroken, he?

Gedroomd dat ik rook na 109 dagen niet roken
gestopt met roken 109 dagen

De teleurstelling die ik voelde was belachelijk reëel. De wetenschap dat ik 109 dagen gestopt ben en die zo aan de kant zet, was demotiverend. Ik ben lang genoeg gestopt om geen slaappproblemen meer te hebben. En er zijn nog maar heel weinig momenten dat ik het echt moeilijk heb. En dit gooide ik allemaal weg. Voor wat? Een sigaret die ik niet eens lekker vind!

FunFact: 1 op de drie ex-rokers droomt wel eens dat ze wel roken. Deze dromen veroorzaken negatieve gevoelens als schuld en paniek. (bron: Journal of Abnormal Psychology)

Wat was ik blij vanmorgen, toen ik wakker werd. Nu is het feit dat je wakker wordt altijd al reden voor een feestje: veel te veel mensen worden nooit meer wakker. Maar de wetenschap dat ik mezelf helemaal niet heb teleurgesteld, maar dat ik gewoon nog steeds 109 dagen rookvrij ben was toch wel reden voor een ronde dansje! Ik ga gewoon nog steeds rookvrij 2016 in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.