Meisje van vijftig houdt van Chicago 5 tips
Random shit

5 Travel tips voor een memorabele trip naar Chicago

Ooit gedacht aan een unieke stedenreis naar Amerika? Eens iets anders dan New York ? Het is de stad van Barack Obama en Al Capone. Van pizza’s en hot dogs.HIer vind je de Bean en  de Sears  Willis Tower. En hier woont Oprah, maar ook Kanye West. Het is een stad die ik nooit bezocht zou hebben als het niet ook de stad was van een Marathon Major: de Bank of America Chicago marathon. En dat is zo jammer! Het is een stad met zoveel gezichten dat ik zeker weet dat ik volgend jaar terug wil, omdat ik ongetwijfeld nog heel veel heb gemist. Maar omdat ik in de gelegenheid was om 42 kilometer door de Windy City te rennen en vervolgens nog een weekje rond te banjeren, kan ik je in ieder geval een paar travel tips voor deze unieke stedentrip geven.

Chicago leent zich uitstekend voor een unieke stedentrip van 5 tot 7 dagen.

Directe vluchten zijn te boeken bij KLM vanaf 465 euro * voor een retour. Valt mee toch?

 • The Chicago Theatre

  Meisjes van vijftig touren behind the scene van het theater

  De beroemde marquee kennen we allemaal van de Arc de Triomphe vorm met de iconische naam op de gevel. Het theater is gebouwd in Frans baroque stijl. De prachtige lobby is een kopie van de koninklijke kapel van Versailles met de royale trap als eyecatcher. Het is een replica van de majestueuze trap van de Opera Paris en lijkt daarmee gelijk ook als twee druppels water op de grote trap van de Titanic.

  En juist hier, in dit monument is elke dag om 12 uur ’s middags een tour, die je meeneemt achter de schermen en met een beetje geluk mag je zelfs een paar passen zetten op het podium. Het heeft toch wel iets magisch om op het podium te staan waar grootheden als Frank Sinatra, Bing Crosby en Prince hebben gestaan. Ik bedoel maar, de Rat Pack heeft hier opgetreden! In de kelder bevinden zich de deuren met de handtekeningen van grootheden als Marcel Marceau en Blondie en ik heb zelfs een blik mogen werpen in de kleedkamer der sterren.
  Adres: 175 N State St, Chicago
  Kosten: $10
  Wanneer: iedere dag om 12h00


 • Rush tickets voor een Broadway musical

  Meisjes van vijftig gaan graag naar theater

  Er is Broadway en er is Broadway in Chicago. Veel shows draaien in Chicago warm voor ze naar Broadway in New York gaan. Het is bijna onmogelijk om tickets te bemachtigen voor sommige shows, zeker in New York. Hamilton is er daar een van. Chicago is daarom een goed alternatief, hoewel ook daar veel shows al maanden van tevoren zijn uitverkocht. Of godsgruwelijk duur zijn. Maar er zijn ook theaters die op de dag van de show geannuleerde kaarten opnieuw in de verkoop doen.

  Je kunt tickets voor de helft van de prijs kopen via een app als Hot tix of je kunt kijken wat er speelt in welk theater en direct naar het theater gaan. In West End (London) noemen ze het day seats, in Chicago heten het Rush tickets. Zo kan het gebeuren dat ik op een regenachtige dag in Chicago het Oriental Theater inliep en dat ik voor $49 op de eerste rij zat. Bij Charlie and the Chocolate Factory. Een musical die al maanden van tevoren is uitverkocht of de lieve som van $200 kost op die plek. Nu had ik voor een kwart van de prijs, niet alleen het Oriental Theater van binnen gezien (een Oosters zusje van het Frans ingerichte Chicago theater hierboven), maar ook nog eens een prachtige show.
  Adres: Theater district Chicago
  Kosten: 
  $49, afhankelijk van beschikbaarheid en theater.
  Wanneer: op showdagen vanaf 11h30.


 • The Walnut Room

  Meisjes van vijftig eten graag chicken pot pie van mrs hering


  Soms heb je een tip van een local nodig om tot verrassende ontdekkingen te komen. Ik had Macy’s al bezocht. Niet alleen vanwege de sale, maar ook voor de kerstafdeling die zelfs in oktober al overweldigend is. Wist ik veel dat op de 7e verdieping van Macy een heel beroemd restaurant zit? De gids van de tour in het Chicago theater vertelde dat Frank Sinatra bij elk bezoek aan Chicago een bezoek bracht aan de Walnut Room. Als het goed genoeg is voor Old Blue eyes, dan moet het ook goed genoeg zijn voor mij.

  Na het proeven van de fameuze Mrs. Hering Chicken Pot Pie kan ik alleen maar zeggen: wat ontzettend jammer dat ik dit restaurant pas op mijn laatste dag in Chicago heb ontdekt! Ik kon de verleiding niet weerstaan en bestelde direct mijn eerste en laatste dessert van de week: White Chocolate Bread pudding. Een menu gemaakt voor sterren! Vergeet vooral niet een kijkje te nemen bij het pronkstuk van het restaurant, de marmeren fontein. Tijdens het kerstseizoen (vanaf begin november) staat er een prachtige kerstboom.
  Adres: 111 North State Street, 7e verdieping in warenhuis Macy’s
  Kosten:  $20
  Wanneer: Dagelijks 11:00 – 20:00


 • Wicker Park en Bucktown
  meisjes van vijftig houden van boekenwinkel

  De meeste hotels zijn gesitueerd in down town Chicago, op en rondom Michigan Avenue (de Magnificent Mile). Je hebt hier alles bij de hand, van beroemde pizzeria’s tot kunst galerieën en de nieuwste Burberry collectie, van Bloomingdales, Neiman Marcus tot Macy’s. Weinig reden dus om vertier buiten het centrum te zoeken. Toch loont het om eens wat andere wijken te bezoeken.

  In Wicker park op de grens met Bucktown heb ik drie dagen lang rondgedwaald in een tweedehands paradijs. Milwaukee avenue (en dan vooral het gedeelte tussen Ashland-West Division en Logan Square) is één lange straat vol thrift stores, tweedehands kledingwinkels, tweedehands boekenwinkels en koffieshops. Dan bedoel ik natuurlijk de échte koffieshops, eentje waar ze koffie en thee verkopen en je met je laptop kunt neerploffen, niet de Amsterdamse versie. Volumes Bookstore was mijn absolute favoriet. Een boekenwinkel met heerlijke zitjes en lange counters waar aan kunt werken, terwijl je sipt van je tea latte, de Molly Weasley bijvoorbeeld.
  Adres: 1474 N. Milwaukee Ave
  Kosten:  Wat de gek er voor geeft
  Wanneer: Dagelijks na 11H00


 • Bezoek een bioscoop

  Ik meen het! Ik weet wat je denkt: dat kan toch ook in Nederland? Waarom zou ik een bioscoop in Chicago bezoeken? Okay, je hebt gelijk, deze tip is niet alleen goed voor Chicago. Als je in Amerika bent, bezoek dan een AMC dine-in bioscoop. Waarom? Omdat het heerlijk is, na een lange vermoeiende dag rondlopen door de stad in een bioscoop stoel neer te vlijen.

  In een AMC dine-in druk je op een knop en de stoel verandert in een ligstoel. Je voeten komen omhoog, je rugleuning zakt langzaam naar achteren en voor je het weet lig je heerlijk ontspannen naar een film te kijken. Bij voorkeur eentje die in Europa nog niet in te zien is. Een tip: het bioscoopkaartje is niet overdreven duur, maar het eten dat je kunt bestellen en dat wordt geserveerd bij je stoel is aardig overprijsd. Het loont de moeite om eerst te eten voor je naar de bioscoop gaat. Zelfs de popcorn is bijna net zo duur als het bioscoopkaartje.
  Adres: AMC
  Kosten:  $18 voor een 3D film
  Wanneer: Dagelijks 11:00 – 20:00


Midtown Chicago

Deze stad! Chicago heeft zoveel gezichten. En de Chicagoans zijn de vriendelijkste personen die je maar kunt voorstellen. Een hele fitte pensionado vond het onverantwoord om me alleen te laten zoeken naar de underpass naar Lincoln Park en begeleidde me persoonlijk naar de tunnel. (“It wouldn’t do for you to miss the turn to the underpass, young lady!”). Een spraakzame buschauffeur weigerde om me uit de bus te laten, totdat hij voor de deur van mijn hotel stond (“It wouldn’t do to let you get wet in this rain, young lady”). De vriendelijkheid was verfrissend. Ik hoop dat ik hier volgend jaar opnieuw de marathon mag lopen. Dan knoop ik er direct weer een paar dagen aan vast. What a town!

*1 maart 2021: Vooralsnog is de goedkoopste optie voor een directe vlucht naar Chicago met KLM €521 (alleen handbagage) of € 632 inclusief 1 koffer van max. 23 kg. ingecheckt.

*Note 7 november 2020: deze prijs is van vóór corona. Zodra bekend is wat de prijzen zullen worden, zal ik de prijzen updaten. Ik kan niet wachten om weer te gaan!

Reacties

Jouvence.nl
7 januari 2019 bij 14:44

De AMC dine-in bioscoop lijkt me heerlijk!6 januari 2019 bij 14:12

Ja chicago is zo leuk om naartoe te gaan en er is zoveel let zien! het is alweer ellenlang geleden dat i daar ben geweest, te gek! en toffe blogpost5 januari 2019 bij 22:30

Leuke tips. Ik ben nog nooit naar een Broadway musical geweest. Ik hoop een keertje te gaan.5 januari 2019 bij 22:30

Leuke tips. Ik ben nog nooit naar een Broadway musical geweest. Ik hoop een keertje te gaan.Jessie
5 januari 2019 bij 22:02

Toffe tips! Ik zou de musical ‘Chicago’ graag live zien… in Chicago 😉5 januari 2019 bij 20:57

Wat heb je veel kunnen doen! Mooie ervaringen5 januari 2019 bij 11:15

Dat er nog zoveel grote namen uit Chicago komen! Dat wist ik helemaal nietingrid
5 januari 2019 bij 09:12

wauw super gaaf zeg dat je hier bent geweest en wat een handige en leuke tips5 januari 2019 bij 08:30

Wauw, die bioscoopstoelen klinken echt heerlijk. Dat lijkt me dan zeker een bioscoopbezoekje waard.24 december 2018 bij 14:56

Ik ben er nog nooit geweest, maar ik zou er nog wel graag een heen gaan. Een Broadway musical wil ik dan zeker gezien hebben!24 december 2018 bij 10:26

Lijkt me super tof om daar eens heen te gaan!! Amerika vind ik sowieso te gek al heb ik er nog te weinig van gezien.24 december 2018 bij 10:20

Zo een broadway musical lijkt mij wel gaaf om eens mee te maken  24 december 2018 bij 18:01

  Was het ook! Heel verrassend trouwens dat iedereen gewoon in spijkerbroek naar theater gaat! niks netjes in jurk en pak. Gewoon met mijn regenjas en gympies naar theater. Ik voelde me een sloeber, maar iedereen was zo gekleed .24 december 2018 bij 08:01

Lijkt me een geweldige stad om eens rond te lopen. Dankjewel voor deze mooie tips. Die ligstoel in de bios lijkt me wel apart.23 december 2018 bij 13:02

Mooi alternatief om te bezoeken ipv New York of LA!23 december 2018 bij 12:12

Ik ben toen ik nog kind was, met m’n ouders in Florida geweest, maar daarna heb ik Amerika nooit meer bezocht. Ik ben niet zo’n reizigerstype en je moet er ook wel budget voor hebben. 🙂23 december 2018 bij 07:56

Wat een handige tips! Ik wil heel graag naar chicago toe! Dus die tips komen handig van pas hihi23 december 2018 bij 02:05

Ik ben er al eens geweest. Masr heb wel wat spots gemist begrijp ik nu.22 december 2018 bij 23:36

Ik ben in 2010 naar musical geweest op Broadway was echt super gaaf22 december 2018 bij 21:27

Leuke tips! Wie weet als ik ooit eens die kant op ga 😀Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.