Bill cosby veroordeeld eindelijk
Random shit

Bill Cosby eindelijk veroordeeld

Tijd om met de billen bloot te gaan! Wie  kon vroeger ook niet wachten op de nieuwste aflevering van The Bill Cosby show? Acht seizoenen lang volgde ik de familie Huxtable. Het was in mijn ogen de ideale familie waarbij humor een grote rol speelde. Met een advocate als moeder, gespeeld door Phylicia Rashad, en een vader die praktijk aan huis had, waardoor hij altijd thuis was voor de kinderen, was deze serie in mijn ogen zijn tijd ver vooruit! Ik was altijd jaloers op Denise Huxtable, zo prachtig neergezet door Lisa Bonet. Zij had de stoere grote broer (Malcolm-Jamal Warner), het schattige kleine zusje (Keshia Knight Pulliam), de slimme moeder en de grappige vader die ik altijd zo graag wilde hebben.

FunFact: The Cosby show werd uitgezonden van 1984 tot 1992. De NCRV zond de NBC sitcom uit in Nederland.

Maar de ideale huisvader bleek in het echte leven heel wat minder charmant te zijn. Is het toeval dat Cliff Huxtable het mannelijk equivalent van een verloskundige was? Iemand die professioneel een kijkje neemt tussen de benen van het vrouwelijk geslacht?

Update 8 augustus 2020: Bill Cosby is inmiddels 83 jaar en blind en zit zijn straf uit in de staatsgevangenis SCI Phoenix in Pennsylvania. Zijn advocaten proberen keer op keer om de veroordeelde acteur uit de gevangenis te krijgen, de laatste keer met als argument dat hij een groot risico zou lopen om besmet te worden met corona, in verband met zijn hoge leeftijd. Hij ziet zichzelf als een politiek gevangene, heeft nog geen een keer sorry gezegd voor zijn daden en vindt dat hij er is in ingeluisd.

Update 25 september 2018: Bill Cosby is op 81-jarige leeftijd door de rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 tot 10 jaar. Hoewel zijn advocaten hebben aangekondigd in hoger beroep te zullen gaan, heeft de rechter geweigerd om hem op borgtocht vrij te laten. De rechter betitelde Bill Cosby als een gewelddadig seksueel roofdier.

Update 27 april 2018: Bill Cosby is schuldig bevonden aan zware mishandeling en aanranding. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan over de straf, maar hij kan 3 x 10 jaar krijgen voor dit vonnis, die hij naar alle waarschijnlijkheid tegelijk mag uitzitten. Hij mag zijn huis niet verlaten en hij mag niet naar een van zijn andere huizen (in een andere staat) zonder een enkelband. Wanneer de rechter uitspraak zal doen is nog niet bekendgemaakt.

Andrea Constand dient al in 2004 aanklacht in tegen Bill Cosby
Op 30 december 2015 werd de nu 78-jarige acteur voorgeleid bij de rechter in Pennsylvania, voor een aanklacht van seksueel misbruik en zijn borg is vastgesteld op 1 miljoen dollar. In verband met vluchtgevaar – Bill Cosby heeft twee eigen vliegtuigen- moest hij tevens zijn paspoort inleveren. De aanklacht werd door Andrea Constand al in 2004 ingediend. De toenmalige officier van Justitie koos er echter voor om de zaak niet aanhangig te maken, bij gebrek aan bewijs. Hierop zocht de voormalige basketball coach haar recht door middel van een civiele rechtszaak. In 2006 werd deze buiten de rechtszaal gesetteld door Cosby – lees: afgekocht –  waarbij de verklaringen die hij had afgelegd achter slot en grendel verdwenen. In juli 2015 besloot een rechter dat deze verklaringen openbaar gemaakt konden worden. En toen ging de beerput pas echt open!

FunFact: 57 slachtoffers zijn naar voren gekomen met aanklachten tegen Bill Cosby. Het eerste incident gaat terug naar 1965 en het laatste incident is van 2008 en betreft een meisje dat op het moment van aanranding 18 jaar was. 

Officier van Justitie besluit de zaak tegen Bill Cosby te heropenen
Want in deze verklaringen geeft Bill Cosby toe, dat hij diverse vrouwen pillen en drank heeft gegeven, om ze vervolgens seksueel te betasten en soms zelfs te verkrachten. Het is ronduit tenenkrommend om te lezen hoe Bill Cosby zichzelf erop voorstaat een vrouwenkenner te zijn. Hij zegt in een van de verklaringen die hij aflegde in 2004: “Ik denk dat ik behoorlijk goed de signalen kan lezen van een vrouw in een erotisch-romantische situatie.” Signalen lezen? Van vrouwen die verdoofd zijn door wijn en quaaludes? Werkelijk meneer Cosby? En wat vond uw vrouw daarvan?

FunFact: In Amerika verwachtte men weinig van de show omdat the Cosby Show geprogrammeerd stond tegenover het immens populaire Magnum P.I. Het duurde niet lang voordat The Cosby Show de betere kijkcijfers had.

Camille Cosby laat haar man niet in de steek
Want laten we nog maar een laag toevoegen aan dit drama. De 71-jarige Mevrouw Cosby was – en is- de zakelijk manager van Bill Cosby en staat 100% achter haar echtgenoot. Camille wist van zijn vreemdgaan, maar is er tegelijkertijd van overtuigd dat hij geen verkrachter is. Tenminste, dat melden twee bekenden van de familie aan de NY Post. “Ze is een trotse, gedistingeerde vrouw, maar ook koppig. Hoe meer mensen haar man aanvallen, des te meer is zij ervan overtuigd dat die personen ook haar persoonlijk en alles wat ze voor Bill Cosby heeft bereikt, aanvallen.” Camille Cosby is tevens van mening dat het vreemdgaan van Bill een prive kwestie is, tussen haar en haar man. Daar is wat voor te zeggen natuurlijk en onder andere omstandigheden zou ik daar ook in meegaan. (The Clintons, anyone?!) Maar in het geval van Camille Cosby, kun je toch niet ontkennen dat ze haar hoofd wel heel diep in het zand heeft begraven.

FunFact: Volgens de website The Richest bezit Bill Cosby $400 miljoen

Camille Cosby moet getuigen tegen haar eigen man
Ze is nu 52 jaar met hem getrouwd en een groot deel van die jaren is ze ook zijn zakelijk manager. Daarom heeft een rechter in Massachusetts bepaald dat Camille Cosby op 6 januari moet getuigen tegen haar eigen man. Overigens in een civiele zaak die is aangespannen door zeven andere slachtoffers van misbruik door Bill Cosby. Dus niet in de criminele zaak van Andrea Constand die in Pennsylvania loopt. De zeven vrouwen klagen Bill Cosby aan wegens laster. Hij heeft hun aanklachten van seksueel misbruik niet serieus genomen en de dames in het openbaar uitgemaakt voor leugenaars. De rechter in kwestie is van mening dat Camille wel degelijk op de hoogte moet zijn geweest van wat er voorviel. Of ze ook bereid is om eerlijk te zijn in de getuigenbank is natuurlijk de vraag.

FunFact: De meisjesnaam van Claire Huxtable in The Cosby Show is Hanks. Inderdaad als tribuut aan Camille Cosby, die van huis uit Hanks heet.

Wat is nog waarheid als je al 52 jaar lang tegen jezelf liegt? Ze kan toch niet anders meer dan haar echtgenoot geloven? Zij zijn beiden bejaard, afhankelijk van elkaar in financieel en emotioneel opzicht. Moet ze dan nu maar geloven dat ze 50+ jaren getrouwd is geweest met een verkrachter? Dus persoonlijk vind ik het een rare beslissing van de rechter. Ik verwacht niet dat haar verklaring iets toevoegt, omdat alles wat ze zegt in twijfel getrokken zal worden. Of het nu waarheid is of niet.

De ondergang van de ideale huisvader
Ik persoonlijk kan niet wachten op de zaak die Andrea heeft aangespannen in Pennsylvania. Heel veel aanklachten tegen Bill Cosby zijn verjaard. Ook de zaak van Andrea Constand zou deze week verjaard zijn als de huidige officier van justitie geen actie had ondernomen. Dan kunnen de advocaten van Cosby wel aanvoeren dat het een hetze is, die gevoerd wordt onder druk van politieke belangen. Maar de verklaringen die Cosby zelf heeft afgelegd in 2004 liegen er toch niet om. En geven een beeld van een narcistische persoonlijkheid die blijkbaar alleen sex kan hebben met een partner die verdoofd is. Een machtspel. Een persoon die op geen enkele wijze respect heeft voor de partner van dat moment. Of voor zijn echtgenote. Een van de grootste schandes is nog wel dat deze man zolang een publieke rol heeft kunnen blijven spelen, terwijl een heleboel feiten openbaar bekend waren. Moest het echt 11 jaar duren voordat hij voor de rechter gedaagd kon worden? In de tussentijd moet ik me erbij neer leggen dat die geweldige vader, mijn held uit de jaren tachtig, zich heeft ontpopt als een serie verkrachter. Gelukkig hebben de netwerken besloten om alle herhalingen van The Cosby Show te schrappen. Ik zou ze nu ook niet meer met plezier kunnen kijken.

TL;DR: Geloof niet alles wat je ziet. Zelfs de meest geweldige huisvader kan zich ontpoppen tot een serieverkrachter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.