Meisjes van vijftig About us Karin Muller

🏃‍♀️Fifty ways to menopause. I will run them all. Obstinately. 🏃‍♀️

NYC ‘17 5:40 🏅⭐️
LIV ‘18 5:37
BER ‘18  5:15 🏅⭐️⭐️
CHI ‘18 5:07 en ’19 5:08🏅⭐️⭐️⭐️
BOS ‘19 5:11 🏅⭐️⭐️⭐️⭐️
AMS ‘21 5:01
ROMA ’22
ROT ’22
LON ’22 🙏
TOK ‘23            🙏

I have more yesterdays than tomorrows.” Zei Bill Clinton dat niet, ergens in 2004? De overgang is een tijd van onzekerheid. Ons lichaam is aan het veranderen, onze geest is onvoorspelbaar en de hormonen zijn constant in opstand. Iedereen gaat  anders met de (pre)menopauze om. De een zweeft moeiteloos door de menopauze en vindt het heerlijk dat het maandelijkse gedoe voorbij is. Een ander zit elke week bij de dokter omdat de veranderingen zoveel onzekerheden met zich meebrengen. En ik? Ik ging rennen.

En toen werd ik 50!

Meisjes van vijftig houden van rennen Karin Muller

Het jaar dat ik 50 werd, besloot ik de NYC marathon te gaan rennen. Fifty ways to menopause. Zoiets dus, maar dan rennend. En al snel sloeg de hardloop koorts toe. Na New York volgde Liverpool en Berlijn. En het voornemen om alle 6 Major Marathons te rennen. Reach for the Stars is het motto van Abbott Marathon Majors. Als ik het niet nu doe, wanneer dan wel? Mijn eerste marathon jaar rende ik vier marathons. En ik weet dat er nog meer in zit! Hardlopen houdt me fit, geestelijk gezond en vooral helpt me bij het gevecht tegen de kilo’s. Ik ben nieuwsgierig wat voor avonturen er nog op mijn pad komen.

Twijfel je over je gezondheid? Bezoek je dokter!

A word to the wise: Ik ben geen dokter, eerder ervaringsdeskundige. Alle overgangs- en hardloopervaringen op dit blog zijn persoonlijk. Ik kan het niet genoeg benadrukken: wat voor mij geldt, hoeft niet perse voor jou te gelden. Twijfel je over je gezondheid? Bezoek dan vooral je huisarts of nog beter: een specialist in overgangsperikelen.

Wil je contact? Je kunt altijd een berichtje achterlaten via info@meisjesvanvijftig.nl of via Instagram of Facebook.  Misschien tot snel! Karin