Fjoertoer is schot in de roos voor meisjes van vijftig
Kanker

Fjoertoer met Vrouwencirkel: schot in de roos

Wat een prachtig weekend gehad met Vrouwencirkel! Het was echt een schot in de roos voor mij om het weekend tijdens de Fjoertoer op Terschelling mee te mogen maken.


Mijn lijf heeft veel energie nodig om de immuuntherapie de ruimte te geven om zijn werk te doen. Het is daarom best jammer dat er weinig ruimte overblijft om te genieten van het leven, van het moment. Om zin te vinden in het leven, terwijl het lijf eigenlijk niet meer in staat is om de dingen te doen die vreugde brengen. En dus heb ik mezelf overgegeven aan het organisatorische wonder dat Janneke Poort heet.

Wat kan die dame een weekend organiseren voor een grote groep!

Met de Ambulant onder de bezielende leiding van Jouke en Louise van Harlingen naar Terschelling. De wind waaide met een kracht van 5. Dit was al een hele ervaring op zich. Ik werd geconfronteerd met het verschil in lichaamskracht in vergelijking met vorig jaar en dat kwam keihard binnen. Anderen de zeilen laten hijsen was een lastige beslissing. Toch ben ik blij dat ik daaraan heb toegegeven, want wat is die zeiltocht toch mooi. Het maakte niet uit dat ik beschutting zocht achter de rug van de schipper. De golven, de wind, de kracht van de natuur, het was adembenemend. Als ik niet had toegegeven aan de vermoeidheid had ik er nooit zo van kunnen genieten zoals ik nu gedaan heb.

De brede rug van de schipper kwam goed van pas.

Gezien de enorme inspanning die de Fjoertoer over Terschelling van je lijf verlangt, was het verstandig om ervoor te kiezen aan boord van de Ambulant te blijven. Ik heb dus dit jaar geen Fjoertoer gelopen, maar het feest was er dit weekend echt niet minder om. De warmte en geborgenheid die kwam van de groep voelde als een warme deken. Mijn frustratie kreeg geen kans meer. Ik kan me heel ongemakkelijk voelen in grote groepen. Het kan me echt naar de keel grijpen. Dit weekend heeft me weer eens bewezen dat sommige groepen niet groot genoeg kunnen zijn.

Sommige groepen kunnen niet groot genoeg zijn.

Wat een humor, emotie, verzorging, liefde, warmte kwam er van de groep.
Nee, ik mocht geen alcohol drinken! De dagbehandeling met de immunotherapie had ik net gehad voor vertrek, maar ook zonder alcohol had ik plezier. Wat heb ik gelachen met iedereen. Ik heb mensen leren kennen die een nieuwe dimensie aan mijn leven hebben toegevoegd. Een zeiltocht gemaakt die me de kracht van de natuur heeft laten voelen. Gedanst op de muziek van de Brassband Almondegas in de stromende regen. What happened on the Ambulant will stay on the Ambulant, maar het was geweldig. Een evenement van Vrouwencirkel is een schot in de roos. Dit is een aanrader voor iedereen, juist als je een oppepper nodig hebt!

Reacties

Danielle
26 maart 2024 bij 07:11

Lieve Karin,

Wat ben jij een prachtige vrouw. Het was een voorrecht om jou te leren kennen. Jij bent zo mooi in alles wat je zegt, in alles wat je doet. Jouw positiviteit geeft de mensen om je heen ook positiviteit. Zonder dat je het weet inspireerde jij mij om meer stil te staan in het nu en te genieten van het moment.

Liefs Daniëlle ❤️26 maart 2024 bij 00:05

Lieve lieve lieve Karin,

Het was echt het mooiste kado dat je mee was op de Ambulant.
Jouw glimlach op het schip liet de zon schijnen en al onze harten openen.

Na een jaar als afgelopen jaar, waar we soms huilden omdat gewoon niet duidelijk was hoe het eruit zou gaan zien, is het een godswonder dat je er stond. Met je haren wapperend in de wind.

Jouw liefde en energie maakte dit weekend helemaal af!

Dank je wel lieve vriendin ♥️Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.