Kanker

Helderheid bij genezen van kanker is lastig

Ik heb op dit moment zoveel moeite om helderheid te vinden in het proces dat zich afspeelt in mijn lijf. Om helderheid te krijgen bij het genezen van kanker. Ik heb het gevoel dat ik aan het vechten ben met een kluwen kerstlichtjes. Wel eens geprobeerd om die te ontwarren? Heb je wel eens gekeken waar de grootste knoop ligt, en terwijl je denkt dat je het uiteinde gevonden hebt, blijkt dat je de hele boel nog erger door de war schopt als je aan dat stukje trekt.

Het voelt alsof ik aan het vechten ben met een kluwen kerstlichtjes

Zo voelt het op dit moment een beetje in mijn hoofd. Ik probeer al twee jaar mijn proces op papier te zetten. De rouw, nadat mijn echtgenoot is overleden. Het verdriet van de kinderen dat mijn verdriet overtreft. De woede die ik voelde naar mijn echtgenoot omdat we zoveel dingen niet hadden uitgesproken. Het verkopen van het huis waar we de laatste jaren woonden. Het bericht van de hematoloog dat er in mijn beenmerg een foutje zit, waardoor ik een vrij hoge kans heb om beenmergkanker te krijgen. Dat ik longkanker blijk te hebben met uitzaaiingen naar mijn hersens.

Schrijven was voor mij altijd een uitlaatklep. Maar schrijven lukt nu niet meer.

Ben je er nog? Het kan soms ook teveel worden. En terwijl schrijven voor mij altijd een uitlaatklep is geweest, dat ik me altijd beter voelde als ik alles op papier had uitgekristalliseerd, voor mezelf had duidelijk gemaakt, kan ik het niet meer. Ik krijg de woorden niet op papier, of scherm, het is maar hoe je het bekijkt.

Het bolletje kerstlichtjes raakt steeds verder in de knoop

Het ontbreekt me aan helderheid om het proces uit die kluwen van gevoelens te trekken. Het is teveel! Het is net een grote kluwen kerstlichtjes. Af en toe licht er eentje op. Dan denk ik een uiteinde gevonden te hebben, begin aan een artikel op mijn blog vol enthousiasme en raak compleet de draad weer kwijt. Het bolletje kerstlichtjes raakt steeds verder in de knoop, hoe langer ik wacht om te schrijven. Er gebeurt zoveel! Maar ik ga toch weer proberen om dat bolletje te ontwarren. Ik kan het komende jaar zeker helderheid gebruiken om me te helpen bij de genezing van kanker. Dus tijd om aan het werk te gaan. 2024: Bring it on!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.