Felicia een favoriete schrijver review youre never weird on the internet
Boeken

Mijn held, Felicia Day

Felicia Wie? Nou, die actrice/schrijfster/regisseuse/producer die er nog steeds uitziet als een meisje van 16.
En nee, ze is niet mijn held OMDAT ze er nog steeds uitziet als een meisje van 16. Felicia Day is mijn held omdat ze doet wat ze leuk vindt. En daarmee succes heeft. Een creatieve alleskunner dus. Of het nu een (bij)rolletje in Buffy the Vampire Slayer is of een hoofdrol in Dr. Horrible Sing Along Blog. Of dat ze een internet serie schrijft, produceert en regisseert. (Kijk vooral naar de Guild!).

Echt ALLES wat ze aanpakt is een succes. Of maakt haar in ieder geval wat ze zelf noemt “situational famous”, beroemd bij een grote groep Nerds en Geeks. Maar dat het allemaal nog niet zo makkelijk is, laat ze weten met haar nieuwste project: een boek. Een biografie nog wel, heuse memoires. En dat voor iemand die nog een aantal jaar moet wachten voor ze zich een Meisje van Vijftig mag noemen!

You’re never Weird on the Internet (Almost)
Op Goodreads plaatste ik de volgende review: Op de helft van het boek wilde ik in slow motion lezen. Omdat ik de leeservaring niet wilde eindigen. En na de laatste zin wilde ik direct weer opnieuw beginnen. Omdat ik haar gezelschap nog niet kwijt wilde. Ze maakte me aan het lachen zoals alleen Terry Pratchett dat kon met zijn Discworld boeken. Maar op de momenten dat ze eerlijk was, haar lezer zonder opsmuk een kijkje in haar ziel gaf, had ze me in tranen. Dat is knap.

Inspiratie
Nog knapper is dat Felicia Day met haar eerlijkheid haar lezers inspireert. In veel reviews over You’re never weird on the internet vind je het terug: Felicia laat de lezers zien dat ze niet alleen zijn in hun apartheid, in hun sociale ongemakkelijkheid, in hun liefde voor het virtuele, voor de games. De titel had ook kunnen zijn: You’re never alone on the internet. Je bent niet alleen! Kijk maar! Er zijn echt nog meer weirdo’s en mijn heldin is er een! En weet je wat? Ze heeft gelijk! Het kan niet gek genoeg zijn voor internet. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen, dat zonder Felicia Day, DIT blog niet had bestaan! Zij was de inspiratie. Dus mocht je de behoefte hebben om een avondje met Felicia door te brengen en je te laten inspireren: koop het boek. Je zult er geen spijt van hebben: www.feliciadaybook.com

Oooh en Felicia? Mocht Nederlands tot een van je vele talenten behoren en je dit lezen: Dank je wel dat je mijn dochters 22e verjaardag onvergetelijk hebt gemaakt. We hebben heel stiekem met je gedanst in de Geek and Sundry Lounge (San Diego, July 2014). Op de begintune van DuckTales nog wel. Zoals ik al zei: onvergetelijk! THANK YOU!

TL;DR : Je bent nooit te oud voor een fangirl moment of om te dansen op DuckTales.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.