Supernatural en Arrow panel comic con 2014

Voor wie een beetje bekend is met mijn liefhebberijen, weet dat afgelopen weekend een héél belangrijk weekend was. Het weekend waar de planning voor de rest van het jaar van afhangt. Zal het dit jaar lukken of niet? Kunnen we onze vakantieplannen maken? Vluchten boeken? Hotels checken? Want afgelopen weekend, op zaterdag 20 februari 2016 om precies te zijn, was het de laatste kans om tickets te pakken te krijgen voor Comic Con San Diego 2016.
De Final Countdown for Comic Con 2016eerste verkoopronde was al in november, alleen toegankelijk voor diegenen die het jaar daarvoor een ticket hadden. Maar omdat we er vorig jaar naast zaten, moesten we dit jaar wachten op de open registratie van 20 februari 2016. En tja…. miljoenen mensen loggen op 20 februari in tussen 08:00 uur en 09:00 uur Pacific Standard time op de server van Comic Con (17:00 – 18:00 uur hier in Amsterdam) om kans te maken op een van die 130.000 kaarten. Miljoenen mensen, die online afhankelijk zijn van een machine die willekeurig mensen toelaat tot de kassa. Daar zitten mensen bij die het al jaren proberen en nog nooit een ticket hebben kunnen bemachtigen.Supernatural en Arrow panel comic con 2014Vanaf 17:00 uur kun je de wachtkamer in. Om 18:00 uur sluit de wachtkamer en mag je naar binnen. Maar hier is de truuk: je wordt in groepjes binnengelaten en hebt geen idee wanneer je aan de beurt bent en je je bij de kaAcors panels comic con 2014ssa mag melden. Of dat je uberhaupt bij de kassa aankomt. Denk aan de wijze waarop Disney de rijen ontwerpt bij een gewilde attractie: je denkt ik ben er bijna, totdat je de hoek omgaat. Pas dan zie je dat je niet nog een, maar nog twee keer dezelfde afstand moet afleggen in een rij. En dan, vlak voordat je aan de beurt bent, sluit de attractie.

Zo kan het gebeuren dat je om half zeven naar je scherm zit te staren en weet, gewoon wéét, dat het dit jaar weer niet gaat lukken. Want de tickets zijn elk jaar binnen 30 minuten uitverkocht. Als eerste vliegt de preview night eruit, dan volgt de uitverkoop van de zaterdag, dan de donderdag en vrijdag en al snel is het duidelijk: alleen de zondag is nog over. Zondag is leuk als je dichtbij woont, maar niet als je een vliegticket erbij moet kopen in hoogseizoen.

Voorbereiding
Writers collage comic con 2014Er is een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen dat je niet vastloopt, juist in dat ene uurtje:

  1. Zorgen dat je alle benodigde gegevens bij de hand hebt: je persoonlijke registratiecode, je Member-ID, je achternaam zoals je in het systeem staat bijgeschreven (let op met meisjesnamen en speciale leestekens) en last but not least je credit-card.
  2. Zorgen dat je laptops/pc’s waarmee je inlogt helemaal bijgewerkt zijn en niet in slaapstand gaan. Geen tablets! De technische tips staan trouwens uitgelegd op het Toucan Blog.
  3. Checken of je browser voldoet aan de eisen die het ticketingsysteem vraagt. Comic Con plaatst altijd een link waar je krijgt te zien of je browser een probleem kan opleveren op de vier belangrijkste punten.
  4. Inloggen voordat de wachtkamer op slot gaat om 18:00 uur met 1 registratiecode per browser. Dus vooral niet met twee codes op dezelfde browser gaan zitten! Hoe klein de kans ook is dat je een ticket kunt kopen: als je niet voor 1 minuut voor 6 je registratiecode hebt geactiveerd in de wachtkamer, zit je er zeker naast.

panels avengers comic con 2014 san diegoEn helaas: wij gaan dit jaar wéér niet naar Comic Con. Voor de tweede keer op rij is het niet gelukt om tickets te bemachtigen. Ondanks alle voorbereiding. Maar zoals je aan de foto’s kunt zien, mag ik niet klagen. Want het allereerste jaar dat ik het probeerde, was het meteen raak. In 2014 lukte het direct om kaarten te kopen. Voor  de volle vier dagen én voor preview night. Ik besef nu pas, nu ik twee jaar achter elkaar achter het net vis, hoeveel geluk ik heb gehad dat eerste jaar. Want het was één groot gekkenhuis. Het was een vijf dagen durend feest, waarbij we sommige nachten onze hotelkamer niet eens gezien hebben. Iedereen die Comic Con heeft meegemaakt kan getuigen: het is alle moeite en voorbereiding zeker waard. Comic Con San Diego is één groot feest, met panels, handtekeningsessies, foto ops, random ontmoetingen met celebs (Quentin Tarantino anyone?!) en gewoon: plezier. En dat is exact de reden dat ik jaar na jaar zal proberen opnieuw een ticket te bemachtigen. Ik wil dit feest nog een keer meemaken!

En wéér geen Comic Con dit jaar

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.