meisjes van vijftig hates-facebook zwaaiknop

Ik had nooit gedacht dat ik dit over mezelf zou zeggen, maar de huidige nieuwe media kan mij soms echt het gevoel geven dat ik een digitale kluns ben. Ik bedoel: ik bouw mijn eigen sites en zo. Al sinds het eerste begin van internet. Online communicatie is zo’n beetje mijn vak. Maar sommige digitale ontwikkelingen waren  beter afgeweest als ze op de tekentafel gesneuveld waren. Wie heeft  bijvoorbeeld bedacht dat het een goed idee zou zijn om een zwaaiknop te maken in Facebook? 

Zwaaiknop op facebook? hoezo?Het zit verstopt ergens in de rechter benedenhoek van mijn scherm als ik Facebook open heb. Ik kan het niet zien. Ik wist niet eens van het bestaan af. Maar ik zwaai naar mensen, zelfs als ik geen enkele behoefte had om contact op te nemen. Verre van dat zelfs. De ontvriend knop was in sommige gevallen aannemelijker.

Soms is het een goede zwaai. Zoals degene naar een vriend die me direct een heleboel hartjes terugzond. Ik voelde me instant geliefd. Andere zwaai reacties brengen me ronduit in verlegenheid. Zo was er eens iemand die ik al jaren niet meer had gezien, die tegen me begon te kletsen op messenger. Uit het niets. Totdat ik zag dat ik de dag ervoor naar hem had gezwaaid. Ik! Die conversatie verzandde al snel in een oorverdovende virtuele stilte. Ik ben benieuwd naar hoeveel mensen ik heb gezwaaid, onbedoeld. Mensen die geen gesprek met me beginnen, maar gewoon denken: wat een idioot. En blijkbaar ben ik niet de enige:

Ik ben het helemaal eens met Brian Thomas:

Please, please, Facebook, als je die zwaaiknop niet wilt verwijderen, geef ons dan de mogelijkheid om de knop uit te zetten. Het zou mij echt veel knulligheid besparen.

Wie bedacht die stomme zwaaiknop in Facebook?

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.