Wie zijn de meisjes van 50?

🏃‍♀️Fifty ways to menopause. I will run them all. Obstinately. 🏃‍♀️
Karin Muller Meisjes van vijftig

NYC ‘17 🏅⭐️
BER ‘18  🏅⭐️⭐️
CHI ‘18  🏅⭐️⭐️⭐️
BOS ‘19  🏅⭐️⭐️⭐️⭐️
TOK ‘20 🔜
LON ‘20 🙏

De huidige vrouwen van vijftig hebben een totaal anders leven dan, bijvoorbeeld, onze grootmoeders. We hebben vaak een fulltime baan, kinderen, soms zelfs al kleinkinderen. En dan komt daar ook dat besef bij, dat wij de meeste aardappelen al op hebben. I have more yesterdays than tomorrows.” Zei Bill Clinton dat niet, ergens in 2004? Het is een tijd van onzekerheid. Ons lichaam is aan het veranderen, onze geest is onvoorspelbaar en de hormonen zijn constant in opstand.

En toen werd ik 50!

Het jaar dat ik 50 werd, besloot ik de NYC marathon te gaan rennen. Fifty ways to menopause. Zoiets dus, maar dan rennend. En al snel sloeg de hardloop koorts toe. Na New York volgde Liverpool en Berlijn. En het voornemen om alle 6 Major Marathons te rennen. Reach for the Stars is het motto van Abbott Marathon Majors. Als ik het niet nu doe, wanneer dan wel? Mijn eerste marathon jaar rende ik vier marathons. En ik weet dat er nog meer in zit! Hardlopen houdt me fit, geestelijk gezond en vooral helpt me bij het gevecht tegen de kilo’s. Ik ben nieuwsgierig wat voor avonturen er nog op mijn pad komen.

Twijfel je over je gezondheid? Bezoek je dokter!

A word to the wise: Ik ben geen dokter, eerder ervaringsdeskundige. Alle overgangs- en hardloopervaringen op dit blog zijn persoonlijk. Ik kan het niet genoeg benadrukken: wat voor mij geldt, hoeft niet perse voor jou te gelden. Twijfel je over je gezondheid? Bezoek dan vooral je huisarts of nog beter: een specialist in overgangsperikelen.

Wil je contact? Je kunt altijd een berichtje achterlaten via info@meisjesvanvijftig.nl of via Instagram of Facebook.  Misschien tot snel!