Een groeiend aantal mensen gaat de uitdaging van Mark Zuckerberg aan. Ik was ook snel over de streep getrokken. Waar ik het over heb? De hardloop uitdaging die Mark Zuckerberg startte op Facebook: A Year of Running. Mark daagt iedereen uit om 365 miles te lopen dit jaar met de hashtag #werun365. Dat staat gelijk aan 587 kilometer. Het is een sportieve gedachte die positief uitpakt. Voor mij, maar ook voor een heleboel andere mensen. Meer dan 122.000 mensen die eerst een tijdje de inspirerende berichten voorbij zien komen. En vervolgens gemotiveerd genoeg raken om mee te gaan doen. Niet meteen met 10 kilometer natuurlijk. De een begint met 1 kilometer. Een ander begint met vijf minuten wandelen, 1 minuut hard te lopen, net zolang tot 3 kilometer zijn gelopen/gerend. En weer een ander kiest ervoor om te rennen met een van de vele hardloopprogramma’s die beschikbaar zijn.

FunFact: Nederland heeft 2,4 miljoen hardlopers die gezamenlijk een half miljard per jaar uitgeven. Europa kent 50 miljoen hardlopers die bijna 10 miljard uitgeven aan hun hobby. Bron: Mulierinstituut

Hardlopen kan overal. Ook als je op vakantie bent. De meisjes van vijftig lopen hard
#beachrun

De motiverende berichten die op de Facebookpagina voorbijkomen zijn eindeloos! Hardlopers posten foto’s van hun favoriete omgeving om hun sport te beoefenen en de meest geweldige plekken komen voorbij. Het is natuurlijk ook een van de grootste voordelen van het hardlopen: je hoeft alleen maar je voordeur uit te gaan om te beginnen. En als je niet weet waar je moet beginnen, vraag je het gewoon in de groep en voor je het weet krijg je het antwoord. Uit alle hoeken van de wereld. Vandaag was er iemand die de marathon op de Chinese muur heeft gelopen. Tegelijkertijd was er een vrouw die haar eerste kilometer heeft hardgelopen en een man die dankzij hardlopen 50 kilo was afgevallen. Met de before en after foto’s om het te bewijzen. Al die prestaties zijn geweldig. De ene omdat het een doel is dat wij, beginnende renners, allemaal willen bereiken, maar we durven eigenlijk nog niet te dromen van een marathon. De andere omdat we allemaal ooit ons eerste kilometer hebben gelopen. De liefde voor hardlopen begint altijd met die eerste kilometer. De groep werkt inspirerend, vooral voor mensen die anders niet de moed hebben om die bank te verlaten.

FunFact: 80- 90 % van  loopblessures ontstaat door overbelasting. Overbelasting komt enerzijds doordat te snel het aantal kilometers wordt opgevoerd, anderzijds doordat de intensiteit (snelheid) te snel wordt opgebouwd. Langzaam opbouwen dus! Bron: Lopes Cardoso

Meisjes van vijftig lopen hard langs de Amstel #riverrun
#riverrun

Mijn Runkeeper leert me dat ik al ren sinds 2009. Op en af. De #werun365 uitdaging van Mark Zuckerberg kwam net op een moment dat ik de oorlog had verklaard aan de overtollige kilo’s tijdens de zes weken Fitness Challenge van een sportschool bij mij in de buurt. Ik was enkele kilo’s aangekomen nadat ik gestopt was met roken in september en de Fitness Challenge was een mooie gelegenheid om die extra kilo’s aan te pakken. De challenge kon ik geweldig combineren met de uitdaging van Zuckerberg.
Mijn oefeningen op de sportschool zijn er speciaal op gericht om mijn hardloopspieren te versterken en mijn balans te verbeteren. En om blessures te voorkomen. Want als ik iets geleerd heb in de afgelopen jaren, is het dat blessures altijd op de loer liggen. De periodes van niet hardlopen werden allemaal veroorzaakt door blessures. Ik heb heel hard moeten werken aan mijn houding om heupproblemen te verhelpen. Vorige week miste ik een stoeprandje en mijn enkel werd spontaan een maatje groter. Mijn rechterknie protesteert af en toe net iets harder dan nodig is en mijn linkerkuit verkrampt soms dusdanig dat ik alleen nog naar huis kan wandelen. Maar stoppen met hardlopen? Geen moment dat ik daaraan denk! Die 587 kilometer ga ik volmaken in 2016. Ik zal het je nog sterker vertellen: al die positieve verhalen hebben me aangemoedigd om nog net een stapje verder te gaan. Op 10 juli ga ik mijn eerste race meelopen! Zo. Dat is eruit. En nu kom ik daar niet meer onderuit. Dank je wel, Mark Zuckerberg! Ik zou het niet eens hebben overwogen zonder jou, maar 10K here I come!

Mark Zuckerberg daagt ons uit

Je zou ook interesse kunnen hebben in

5 gedachten over “Mark Zuckerberg daagt ons uit

  1. Wat goed! Je hebt een mooi doel en wat gaaf dat je de 10k gaat lopen binnenkort. Heel misschien schrijf ik mij ook in voor deze run. Twijfel, twijfel 🙁

  2. Helemaal niets voor mij, ik breek al af als ik mijn pas wat versnel, bij wijze van…;) maar knap van je dat het doet!!! Succes!!! Al veel kilo’s kwijt trouwens door die sportschool challenge???

    1. Nou, Ik heb niet het gevoel dat ik kilo’s kwijt ben. Wél dat mijn lichaam aan het veranderen is, minder centimeters. 15 juni heb ik mijn officiele uitcheck. Spannend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.