boek een reisje in de overgang

Het gaat niet goed met me op het moment. Ik kan me moeilijk concentreren. Ik heb absoluut geen zin om iets te ondernemen. Er is maar weinig dat mijn aandacht kan vasthouden. Over mijn hele lichaam heb ik last van speldenprikken. Alsof mieren een feestje vieren onder mijn huid.  Ik ben vergeetachtig. Heb last van andere pijntjes die net te klein zijn voor een bezoek aan een dokter, maar het wel lastig maken om normaal te functioneren. “Vergeet chagrijnig niet!” roept mijn ega helpvol, vanaf de bank. Gelukkig vond ik drie legitieme redenen om een reis te boeken.

Drie redenen om een reis te boeken

Natuurlijk, het kunnen de hormonen zijn.  Maar het is wel een beetje heel simpel om dit allemaal op de overgang te gooien. Mijn huisarts kan zoveel vertellen, maar niet álles ligt aan de overgang, hoe vaak ze dat ook wil benadrukken. De overgang is voor mij doorploeteren, niet zeiken, maar doorgaan.  Sporten, gezond eten, bewust leven. Accepteren dat het voorlopig nog even niet makkelijker wordt, totdat mijn menstruatie minstens een jaar is weggebleven. Tot dan neem ik elk medicijn dat verlichting brengt. En voor mij is dat heel simpel: plan een reisje! Geloof je me niet? Steroidsmag was zo vriendelijk om 8 redenen in mijn mailbox achter te laten. Acht! Ik heb er niet meer dan drie nodig!

  1. Reizen stelt je bloot aan allerlei bacterien, die je immuunsysteem op de proef stellen. Al die vreemde oppervlakten in vliegtuigen en treinen, nieuwe mensen die je leert kennen, vreemde bacteria. Reizen als conditietrainer voor je immuunsysteem, ik kan het niet beter bedenken.
  2. Reizen verbetert je uithoudingsvermogen. Tenzij je de hele vakantie op een strandbed gaat liggen en je volgooit met cocktails natuurlijk. Je bent op vakantie veel vaker in beweging, ook al is het alleen van terras naar terras. Maar als je zoals ik ervan houd om een nieuwe omgeving te ontdekken, dan ben je tijdens je vakantie heel veel in beweging!
  3. Reizen vermindert stress. Hangt een beetje van je bestemming af, dat wel natuurlijk: een paar uur in de rij om de douane te passeren kan een aardige aanslag op je stressniveau zijn.  Evenals een bezoekje aan de ambassade omdat je paspoort is gestolen We weten allemaal dat stress slecht is voor je gezondheid en niet helpt bij opvliegers. Stress veroorzaakt een heleboel overgangsgerelateerde klachten. Maar over het algemeen brengt vakantie de nodige ontspanning en daarmee een verbetering aan je gezondheid.

Cruise boeken met Celebrity to Israel. Fun timesLees ook: Boek een cruise als medicijn tegen de overgang

Natuurlijk is reizen ook een geweldige afleiding voor net die kleine klachten, als je niet écht ziek bent, maar je wel rot voelt. Gedeprimeerd. Als een dokter niet anders kan zeggen dan: “Je bent gezond, behalve de overgang dan. Er is niks dat ik voor je kan doen.” Niet alleen het reizen is een afleiding, wat dacht je van de zoektocht naar de bestemming? Vaak is die voorpret voldoende om mij uit die spiraal te halen. En mijn vergeetachtigheid is miraculeus verdwenen als ik een vluchttijd moet onthouden of een naam van een hotel. Ik heb ook geen probleem om mijn aandacht vast te houden bij een zoektocht naar een nieuwe bestemming.

Beste excuus om een reisje te boeken: ga hardlopen!

En niet geheel toevallig, is reizen heel eenvoudig te koppelen aan mijn andere hobby: hardlopen. In 2017 bracht hardlopen mij naar Parijs en New York. Dit jaar ga ik hardlopen in Liverpool, Berlijn en Chicago. Drie leuke reisjes in het vooruitzicht. Dat betekent, niet alleen heel veel trainen, maar ook heel veel uitzoek werk. Waar slapen, wat mag ik in die steden echt niet missen, waar gaan we eten? Wát gaan we eten?

Het laatste dat je wilt, is dat je maag van slag is als je aan de start staat van een marathon, omdat je de verkeerde keuze hebt gemaakt in het restaurant de avond ervoor. Dus de zoektocht en de reis op zich, zou mijn ongemakkelijkheden in 2018 een klein beetje onder controle moeten houden. En omdat ik weet hoe ik ben en ik altijd een nieuw reis in het vooruitzicht wil hebben, staan mijn marathons al vast tot in 2020.

Lees ook: 5 Traveltips voor een stedentrip naar Chicago.

Drie redenen om een reis te boeken in de overgang - meisjes van vijftig

 

Mooi lijstje, he?  New York, Berlijn, Chicago, Tokyo, London en Boston. Alle zes staan ze bekend om hun geweldige marathons: de Majors! New York heb ik in 2017 gelopen. 2018 wordt het jaar van Berlijn en Chicago. Boston in 2019 en London en Tokyo in 2020. Bij leven en welzijn natuurlijk. Maar het plannen en uitzoeken, houden in ieder geval mijn geestelijke gezondheid in toom. Het trainen en het bewuste eten, zouden mijn lichamelijke gezondheid in check moeten houden. Laten we hopen dat het werkt! En dat het echt zo makkelijk is. Want zeg nou zelf, meer heb je toch nodig dan deze drie redenen om een reis te boeken?

Drie redenen om een reis te boeken

Je zou ook interesse kunnen hebben in

2 gedachten over “Drie redenen om een reis te boeken

  1. Wow, dat marathon lijstje……… stoer hoor! Ik sla effe over 😉

    Zijn die katten allemaal van jou, die Meet the Royals?

    1. Hahaha! Nee, helaas, na onze verhuizing naar “kleiner”, hebben we geen ruimte meer voor huisdieren. The Royals zijn van een goede vriend van mij, die in Miami woont, op deze manier blijf ik toch nog een beetje op de hoogte van het wel en wee van mijn peetkindjes 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.