Meisjes van vijftig hebben een kort lontje

Quarantaine tijd komt bij mij neer op een liefdesverhouding met mijn ijskast, heimwee televisie en veel tijd op de computer. Voor ik het weet zit ik naar oude Kopspijkers afleveringen te kijken  en komen personages voorbij, waarvan je denkt, “Sjee, leeft die nog?” Karakters waarvan de huidige generatie teenagers zegt: “Wie?”.  Na een persiflage van Paul Groot op Emile Ratelband, die me een onbedaarlijke lachbui bezorgt, vraag ik me meteen af hoe het is met de zelfbenoemde positiviteits goeroe. En dus neem ik een duik in de digitale archieven. Want op vraag 1 volgt al snel vraag 2 en voor ik het weet ben ik verzonken in de spelonken van het internet. Dat gaat ongeveer zo:

Leeft Emile Ratelband nog?

  • 1.  Wikipedia, het begin van bijna al mijn zoektochten: Ja, Emile Ratelband leeft nog.
  • 2. Nu.nl voor het serieuzere werk: Nee, hij mocht van de rechter niet zijn leeftijd wijzigen.
  • 3. Zit hij ook op Twitter? Even stalken dan:  Sjezus, wat is hij oud geworden.

  • 4. Hij is vorige maand gearresteerd en niet voor het eerst. Via het AD: Ja, hij heeft zijn 11-jarige kind ontvoerd.
  • 5. Hij heeft wat?!? Vrouwmeppers zijn bij mij al snel afgeserveerd, dus ik heb met krommende tenen geluisterd naar wat Humberto Tan liet horen. Even naar YouTube voor wat achtergrondinfo: Ja, hij heeft zijn vrouw geslagen.
  • 6.  Het AD krijgt geen genoeg van hem: Ja, hij heeft ruzie met zijn toekomstige buren in Arnhem.
  • 7. De Linda heeft ook een mening over Ratelband: Ja, hij heeft 7 kinderen, bij 3 verschillende vrouwen.
  • 8. De Gelderlander doet een duit in het zakje: Ja, nummer 8 is onderweg. Bij een draagmoeder.
  • 9. Conclusie: Nee, er is niks positiefs aan deze bejaarde man te ontdekken.

Mijn lachbui is al lang weg geëbt. Ik weet inmiddels weer waarom ik sommige bladen en televisieprogramma’s mijd. Het is deprimerend. Ik houd het liever bij de persiflages.

Voor meer over Koefnoen en de oergeschiedenis van het VARA cabaret: NPO Start (het stukje met de persiflage op Emile Ratelband van Paul Groot zit op 50:05)

Hoe is het met….. Emile Ratelband

Je zou ook interesse kunnen hebben in

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.