Voor mij geen kerst stress relaxHet is niet te geloven, maar het ziet er naar uit dat mijn kerst heerlijk ontspannen gaat worden. Het is 24 december, mijn stoofpot staat te pruttelen, de aardappelpuree staat klaar in de ijskast, de kadootjes staan te glimmen onder de boom en….. Ja en wat? Heerlijk ontspannen met Love Actually? Christmas Carol? Santa Claus 1, 2 en 3? Wat een prettig idee om even niks te hoeven. Ik kan me de laatste stressloze kerst niet herinneren. En het mooiste is: ik heb er zelf weinig aan hoeven te doen. De kinderen hadden onderling al een dag afgesproken. Dit scheelde een hoop geharrewar en heen en weer gediscussieer. Gezamenlijk hebben we besloten om het menu simpel te houden: stoofpot, gebakken aardappel, aardappel puree, rode kool, haricots verts. Soep vooraf en een van de kinderen verzorgt het dessert. Dit betekent dat ik nu al helemaal klaar ben. Met de wetenschap dat, mocht ik toch nog wat vergeten zijn, zowel Albert Heijn als de Jumbo op beide feestdagen open zijn. Op loopafstand. Wat relaxed zeg! En wat doe je dan: lekker surfen over het web. Kijken wat ik allemaal gemist heb afgelopen week. En een paar traantjes wegpinken bij prachtige filmpjes. Meegenieten? Kijk lekker mee en ontspan!

Baby Zee otter geboren in Monterey Bay
In het aquarium van Monterey bay (Californië) is een baby otter geboren. Door intensieve jacht op de zee otter, was dit diersoort bijna uitgestorven. Inmiddels is de populatie in het gebied dat zich uitstrekt van Baja Californië tot aan de Pacific North West met 3.000 terug op 20% van wat het was aan het eind van de 19e eeuw. Mede dankzij het project van het aquarium. De geboorte van deze baby zee otter was toch een groot Aaaahw moment deze week:

Kat haat natte voeten
Dan was er nog de geniale kat, die weigerde om natte voeten te krijgen. Ik heb werkelijk geen idee waar dit gefilmd is. De boer lijkt Frans te praten? Maar oh wat een held, deze kat:

Beren zoeken verkoeling in zwembad
En dan hebben we uit de oude doos natuurlijk de familie Beer die besloot om een verfrissende duik te nemen in een zwembad ergens in New Jersey. Vind je de beren alleen niet leuk genoeg? Wacht dan vooral tot je het meisje op de achtergrond hoort reageren, omdat baby beer er vandoor gaat met haar speelgoed.

Miss Universe Blooper
Het is Steve Harvey gelukt om, zo op de valreep van 2015, de blooper van het jaar te maken. Hij presteerde het om de verkeerde Miss uit te roepen tot Miss Universe 2015. Een onvergeeflijke fout. Hoe moeilijk is het om een simpele kaart voor te lezen? Miljoenen mensen keken live naar het ongemakkelijkste televisie moment van 2015. Een huilende Miss Colombia moet haar kroon teruggeven, om vervolgens toe te kijken hoe een compleet verbouwereerde Miss Filipijnen wordt gekroond tot Miss Universe. Het is tenenkrommend.

Wat is een kerst zonder rendieren
Maar wat mij betreft is het geen kerst zonder rendieren. En dus wens ik u met onderstaand beeld van de rendieren van de Capralama Boerderij uit Engeland allen ontspannen, stressloze en vooral liefdevolle kerstdagen!

Voor mij geen Kerst stress!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.