Dromen dat je aan het roken bent. Was dat even heftig vannacht. Ik heb gedroomd dat ik het huis uitging om een pakje sigaretten te kopen. Mijn van opwinding trillende handen hadden moeite om het plastic van het pakje te krijgen. En dan die eerste sigaret weer! Nog voor ik hem opstak wist ik al: dit vind ik niet lekker. Maar toch gewoon doorroken, he?

Gedroomd dat ik rook na 109 dagen niet roken
gestopt met roken 109 dagen

De teleurstelling die ik voelde was belachelijk reëel. De wetenschap dat ik 109 dagen gestopt ben en die zo aan de kant zet, was demotiverend. Ik ben lang genoeg gestopt om geen slaappproblemen meer te hebben. En er zijn nog maar heel weinig momenten dat ik het echt moeilijk heb. En dit gooide ik allemaal weg. Voor wat? Een sigaret die ik niet eens lekker vind!

FunFact: 1 op de drie ex-rokers droomt wel eens dat ze wel roken. Deze dromen veroorzaken negatieve gevoelens als schuld en paniek. (bron: Journal of Abnormal Psychology)

Wat was ik blij vanmorgen, toen ik wakker werd. Nu is het feit dat je wakker wordt altijd al reden voor een feestje: veel te veel mensen worden nooit meer wakker. Maar de wetenschap dat ik mezelf helemaal niet heb teleurgesteld, maar dat ik gewoon nog steeds 109 dagen rookvrij ben was toch wel reden voor een ronde dansje! Ik ga gewoon nog steeds rookvrij 2016 in!

Ik droomde dat ik rookte. Maar ik rook niet meer!

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.