Meisjes van vijftig houden van Amsterdam

Het kan natuurlijk door de hormonale schommelingen komen. Door slaapgebrek. Of wellicht is mijn lontje uberhaupt wat korter dan dertig jaar geleden. Maar er zijn situaties in het dagelijkse leven van de menopauzerende vrouw die mijn bloed doen koken.

Fietsers in Amsterdam

Stel je voor: Museumplein, Amsterdam. Het is een prachtige zomerdag.  Het I Amsterdam sign voor het museum, (toen nog wel!). En toeristen. Véél toeristen. En die toeristen hebben hun ogen, of fototoestel of mobiel, gericht op het Rijksmuseum. Die zijn er zich totaal niet van bewust dat ze op een fietspad lopen. Dat ze dus overhoop gereden kunnen worden door fietsende Amsterdammers die op tijd op het werk willen zijn. Of juist snel naar huis willen. Is dit een ergernis? Nee, voor mij niet. Ik heb juist heel veel plezier in die toeristen. Hoe ergerlijk het ook kan zijn als je erlangs wilt fietsen en ze blokkeren het fietspad, ik ben trots op de stad. Waar de toeristen vaak duizenden kilometers moeten reizen om het te kunnen bewonderen, mag ik elke dag zomaar onder het Rijksmuseum doorfietsen. En ik laat me elke keer weer verrassen door het geweldige uitzicht en de bewonderende gezichten om me heen. Nee, ik erger me niet aan die toeristen. Integendeel!

FunFact: Jaarlijks bezoeken meer dan 7 miljoen toeristen de stad en dit aantal groeit ieder jaar met 5%. Ze besteden gezamenlijk ongeveer 3,7 miljard dollar. (Bron: Telegraaf)

Nee, ik erger me aan die oververhitte Amsterdammers die hun vingers ontwrichten op hun fietsbel. Zodra een toerist in beeld komt, wordt de fietsbel aan het werk gezet. Neem vandaag nou.  Mevrouw, ja, ik heb het tegen u, haastmevrouw, u zag toch ook die ambulance wel staan op het fietspad? Vaak betekent zo’n ambulance dat iemand op straat medische hulp nodig heeft. Pronto! Zo vlak voor het Rijksmuseum is namelijk géén standaard parkeerplek.

Meisjes van vijftig houden van Amsterdam

Was het nou echt nodig om met overspannen fietsbel door de menigte te scheuren? U verleende daarbij geen voorrang aan de fietsers en voetgangers die van rechts kwamen, waaronder ondergetekende. Wij moesten uitwijken voor de ambulance die iemand in nood kwam helpen. Om vervolgens bijna van de sokken gereden te worden door een overspannen dame die met verbeten gezicht trachtte haar snelheid te behouden op een overbevolkt fietspad. Mevrouw, u heeft geen idee, hoe dicht u bij een knockout kwam. Ik hoop voor u dat u veilig aangekomen bent op uw bestemming. En dat u dat gedaan heeft zonder iemand anders het ziekenhuis in te rijden. Maar ik wil u, van menopauze vrouw tot menopauze vrouw vragen om toch vooral de volgende keer een andere route te rijden. Eentje die de toeristen mijdt . Dat is echt beter voor uw bloeddruk en mijn moordneigingen.

FunFact: Fietsers in Amsterdam hebben de grootste kans bij een ongeluk om te komen: 28 procent van de 274 verkeersdoden reed op de fiets. Voetgangers vormden met 27 procent de tweede groep. (Bron: SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid)

De ergernis van een menopauzerende vrouw

Je zou ook interesse kunnen hebben in

3 gedachten over “De ergernis van een menopauzerende vrouw

  1. Hahahaha! Ik fiets zelf ook wel eens door Amsterdam en ben dus al regelmatig bijna op een groepje toeristen geknald. Dat geeft soms levensgevaarlijke situaties maar oké ik pas mij dan maar vaak aan.

    Door mijn dorp (eigenlijk bijna Amsterdam) gaan veel fietspaden van en naar de stad en als ik ´s ochtends met de hond wandel trekken er duizenden keihard fietsende medemensen, al dan niet op hun smartphone loerend, aan mij voorbij, die allemaal een stuurse, woeste of chagrijnige blik hebben, totaal geen rekening houden met de overige weg- en trottoirgebruikers en al helemaal niet bereid zijn hun snelheid aan te passen.

    Als ik in een hormonaal iets slechtere bui ben zou ik ze het liefst allemaal van hun fiets willen slaan 😉 . Zit ik hormonaal beter in mijn vel dan boeit het me niet…

    1. lol….ook ik mopper wel eens hoor, ik ben echt de heiligste niet. Maar deze mevrouw maakte het zo bont. En het was tegelijkertijd ook zo herkenbaar 😉 In zo’n bui is het gewoon het handigst om een toeristenknooppunt als het museumplein te mijden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.