Meisjes van vijftig haten Benno Larue nachtmerrie

Ik heb een ernstige vergissing begaan vanavond. En dat was een foutje dat me mijn nachtrust zal kosten. Ik had het allemaal kunnen voorkomen natuurlijk. Het was voldoende geweest als ik gewoon had doorgezapt. Een boek had gepakt. Of mijn oorspronkelijke plan had gevolgd om The Witcher 3 te spelen.Ik weet het, ik weet het, ik moet ook helemaal niet naar zo’n programma kijken. Als in Criminal Minds een kind het slachtoffer is word ik al razend. Maar ja, zappen is een risky business voor de argeloze tv-kijker en dus bleef ik hangen bij RTL Z. Ze zonden de Benno Tapes uit. Ik was direct gefascineerd door het feit dat een zender een veroordeelde pedofiel als Benno Larue spreektijd geeft op televisie.  Middels een documentaire die vervolgens genomineerd wordt voor een NL Award. Ik zei het al: ik was aan het zappen, dus ik heb niet de hele docu gezien. Maar wat ik zag was genoeg om me onpasselijk te maken.

Het is iedereen zijn fout, behalve die van Benno Larue

Meneer Larue is niet te spreken over zijn broodbeleg. Een klein beetje dankbaarheid was hier op zijn plaats geweest, voor de behulpzaamheid van de paters, die hem belangeloos opvingen. Maar nee. Hij dreigt, en dreigt, legt constant het probleem bij anderen. Wat een enge man. Moeten we echt medelijden krijgen omdat hij op straat wordt gezet? Hij heeft namelijk van alles opgebouwd en nu moet hij al zijn sociale contacten achter zich laten. Wat? De man woont bij de paters!  Wat heeft hij opgebouwd? Wie zijn zijn sociale contacten? Het enige dat de man de hele dag doet, is klagen en zeuren en dreigen. Het ligt namelijk aan de reclassering, als hij zich vergrijpt aan kinderen. Dan hadden ze hem maar beter onderdak moeten geven. Ik verzin het niet: Benno Larue dreigt letterlijk op televisie met een criminele actie, omdat hij vindt dat hij niet naar zijn zin geholpen wordt. Ook ligt het aan de noodzorg als hij iemand iets aandoet, want dan hadden ze hem maar betere psychische zorg moeten geven. Ik word hier zo onpasselijk van. Hij kan zich niet openstellen tegen zijn huidige behandelaar, omdat hij die te kritisch vindt. Dus eist hij een andere behandelaar.

Wat doet dit met de ouders en de slachtoffers?

Als het programma nou iets toevoegt aan kennis. Bijvoorbeeld over de rechtsgang, of over hoe moeilijk het is om in de maatschappij te reïntegreren na een gevangenisstraf van 6 jaar. Maar het programma laat me achter met een beeld van een kleinzielig mannetje dat niks anders doet dan klagen en dreigen. Een mannetje dat geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden. Althans niet in het stukje dat ik zag. Tijdens het kijken vroeg ik me af wat zo’n programma doet met de ouders van de slachtoffers van deze man? Kijken die naar zo’n programma, in de hoop dat ze misschien nog wat antwoorden krijgen. Of juist niet, om maar niet met het gezicht van Benno Larue geconfronteerd te worden. En wat als je als ouder- of slachtoffer – aan het zappen bent en per ongeluk langs zijn tronie zapt? Wat gaat er dan door je heen? Als ik me al zo kwaad maak hierover, hoe is het dan voor de ouders? Wat natuurlijk leidt tot de hamvraag: wat was de bedoeling van de uitzending? Als je het antwoord weet, laat het me vooral weten, want ik wil het echt weten! Het zijn 30 minuten die ik niet meer ongedaan kan maken, maar ik wilde dat ik dit niet gezien had. Ik heb in de overgang al genoeg slaapproblemen. Beetje dom om daar nachtmerries aan toe te voegen.

Het is bijna bedtijd. Nog net tijd om de monsters van The Witcher die beelden te laten verdrijven.

Benno Larue bezorgt me nachtmerries

Je zou ook interesse kunnen hebben in

3 gedachten over “Benno Larue bezorgt me nachtmerries

  1. Ik zou dit niet willen zien. Ik vind het belachelijk dat hij maar 6 jaar krijgt, ik vind sowieso dat pedo’s makkelijk wegkomen met lage straffen. Ben blij dat ik dit gemist heb 😉

  2. Ai zo te lezen maar goed dat ik die uitzending ook niet (per ongeluk) heb gezien. Brrrrrrr….. Kan ook zo giftig worden van dit soort walgelijke figuren. En dat hij dan een docu krijgt is helemaal waanzin… 🙁

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.