Wie zijn de meisjes van 50?

Karin Muller Meisjes van vijftigDe huidige vrouwen van vijftig hebben een totaal anders leven dan, bijvoorbeeld, onze grootmoeders. We hebben vaak een fulltime baan, kinderen, soms zelfs al kleinkinderen. En dan komt daar ook dat besef bij, dat wij de meeste aardappelen al op hebben. I have more yesterdays than tomorrows.” Zei Bill Clinton dat niet, ergens in 2004?

En dat betekent dat we merken dat we ons ergeren aan dingen waar we vroeger hard om gelachen zouden hebben. En lachen om dingen waar we vroeger van wakker zouden hebben gelegen. En dat onze eierstokken het zo langzamerhand voor gezien houden. En dat we daardoor last hebben van opvliegers. Soms dan toch. En dat ons dat soms wat narrig maakt. Of humeurig.

Inderdaad: net meisjes. Van vijftig weliswaar, maar toch. Recycled teenagers. Met dezelfde onvoorspelbaarheid. En wispelturigheid.

En dus besloot ik, Karin Muller, om mijn drukke leventje nog gecompliceerder te maken met een publiekelijk dagboek. Als uitlaatklep. Als hulpmiddel om mijn gedachten op een rijtje te krijgen. Maar vooral omdat de overgang een interessante fase is in het vrouwenleven. Lichamelijk, maar ook psychisch. Waar best wel wat meer aandacht aan geschonken mag worden. Meisjes van 50 dus. Ik ben echter geen dokter, eerder ervaringsdeskundige. Alle overgangservaringen op dit blog zijn persoonlijk. Wat voor mij geldt, hoeft niet perse voor jou te gelden. Twijfel je over je gezondheid? Bezoek dan vooral je huisarts of nog beter: een specialist in overgangsperikelen.

En toen werd ik 50!
Het jaar dat ik 50 werd, besloot ik de NYC marathon te gaan rennen. Fifty ways to menopause. Zoiets dus, maar dan rennend. Dit betekent dat mijn blog de laatste tijd vooral in het teken van hardlopen staat. Geestelijk en lichamelijk helpt het hardlopen mij door de overgang. Wees dus niet verbaasd als de hardloopartikelen gaan overheersen op mijn blog.

Wil je contact? Je kunt altijd een berichtje achterlaten via info@meisjesvanvijftig.nl of via Twitter of Facebook.  Misschien tot snel!